top of page

Australian Working Kelpie

Onze trouwe helpers

Toen we als maar meer schapen kregen, werd het duidelijk dat we honden zouden nodig hebben. Via een bevriende kweker van Hebrideans schapen in de omgeving van Leuven kwamen we in contact met de Working Kelpie.

We waren onmiddellijk gecharmeerd door rustige maar toch kordate aanpak van deze honden bij het drijven van schapen. Het is een ras met pit, zonder overdreven agressiviteit en erg mensvriendelijk.

Je kan een Kelpie niet gelukkiger maken dan door hem te laten werken.

De kelpie stamt af van de zwart-bruine collies (de algemene naam voor herders in Groot-Brittannië). Deze collies hadden draadharige vacht en had rechtopstaande oren en werden rond 1870 van Groot-Brittannië naar Australië gebracht. Zijn oorsprong vond dit ras in een teef met de naam Kelpie, die goede prestaties tijdens herderswedstrijden leverde en wier pups veelgevraagd waren. Het ras werd naar deze teef genoemd. Het is mogelijk dat in het begin nog andere rassen in deze lijn werden ingefokt. Dat dingo's werden ingefokt, is niet waarschijnlijk. Tegenwoordig is het ras opgesplitst in de Australian kelpie en de Working kelpie.

De working kelpie kan minder goed als huishond gehouden worden, omdat hij veel energie kwijt moet door middel van veedrijven. Het is een vriendelijke hond die veel moet kunnen bewegen.

De working kelpie is een goed geproportioneerde hond. Hij is attent en werkt graag. Voor zijn werk moet hij snel en behendig zijn, maar tegelijk ook de mogelijkheid hebben rustig en traag te bewegen als de situatie dat vraagt. Het ras heeft een uitstekend prestatievermogen en wordt ingezet voor het bewaken en hoeden van grote kuddes schapen.

Onze beste maatjes

Clyde

Is oorspronkelijk geïmporteerd uit Australië en afstammeling van een befaamde bloedlijn.

Onze senior, bezadigd, rustig ...

Eerst observeren en dan sturend handelen.

Onze vertrouweling, hem moet je niets meer leren.

Vader van Bobby

Bobby

Zoon van Clyde

Jong,  dynamisch, krachtig en erg gedreven.

Is nog in volle ontwikkeling.

Schapen weten heel snel wie de baas is.

bottom of page